Verkkoaidat yrityksille ja yksityisille

Verkkoaita on kustannustehokas ja joustava aitamateriaali

Verkkoaita sopii erilaisiin aitauksiin tai modernimpaankin pihaan. Aitaverkko kannattaa ottaa avuksi, kun suunnitelmissa on pihan ympärille rakennettava aitaus tai haluat suojella sen avulla vaikka pihasi omenapuut.

Tässä artikkelissa kerromme verkkoaidoista, materiaalivalinnoista sekä mitä eri työvaiheita verkkoaidan asentamiseen liittyy.

Verkkoaita, panssariverkkoaita

Verkkoaita eri käyttötarkoituksiin

Verkkoaita on eräänlainen suoja-aita, joka on valmistettu useista metallilangoista, jotka on yhdistetty toisiinsa muodostamaan verkkomaisen rakenteen. Niitä käytetään yleensä turvallisuussyistä, eli estämään pääsy tietyille alueille tai suojaamaan ihmisiä tai eläimiä.

Verkkoaidat ovat suosittuja niiden kustannustehokkuuden, helpon asennuksen ja kestävyyden vuoksi. Verkkoaitaa kutsutaan kestävyytensä ja vahvuutensa ansiosta myös panssariaidaksi. Lue lisää sen monipuolisista käyttötarkoituksista.

Verkkoaita lisää kotien ja pihojen suojausta

Kotiympäristössä verkkoaidat ovat erinomainen ratkaisu erottamaan ja suojaamaan alueita. Ne voivat toimia esimerkiksi pihojen rajojen määrittäjänä tai estää esimerkiksi pienten lasten pääsy vaarallisiin alueisiin, kuten vilkkaalle piha-tielle tai pihalla sijaitsevaan uima-altaaseen.

Verkkoaidat sopivat myös lemmikkieläinten aitauksien rakentamiseen. Verkolla voidaan pitää metsän eläimet loitolla, mutta myös pitää kodin lemmikit pihan suojassa. Aitaverkot voivat myös suojata puun taimia tai muita pienten jyrsijöiden kohteita. Tiheäsilmäisen aitaverkon avulla, puun taimi pääsee kasvamaan ilman tuhoa tekeviä eläimiä.

Aitaverkot tarjoavat turvallisuutta samalla, kun ne sallivat näkymän ja luonnonvalon, toisin kuin jotkut muut aitatyypit. Aitaverkko pitää aitauksen ilmavana eikä estä näkyvyyttä.

Tukea teollisuuden ja yritysten turvallisuuteen

Teollisuudessa ja yrityksissä verkkoaidat ovat tärkeä osa turvallisuutta. Ne voivat suojata varastoja, tehtaita ja muita tiloja luvattomalta pääsyltä, ja siten vähentää varkauden riskiä. Aitaverkko on myös hyvä tapa jakaa varastoalueita eri tarkoituksiin tai pitämään erilaiset tuotteet erillään toisistaan.

Lisäksi ne voivat myös toimia turvallisina rajoina työpaikoilla, jotka vaativat tiettyjä turvatoimia, kuten rakennustyömailla tai energiantuotantolaitoksissa.

Joissakin tapauksissa verkkoaidat voidaan varustaa lisäturvaominaisuuksilla, kuten teräspiikeillä, sähköisillä turvajärjestelmillä tai videoseurantajärjestelmillä, tarjoamalla lisäturvaa.

Julkisten tilojen suojaaminen

Julkisissa tiloissa kuten kouluissa, puistoissa, urheilukentillä ja julkisissa rakennuksissa, verkkoaidat tarjoavat turvallisuutta ja järjestystä. Ne voivat esimerkiksi rajata pelialueita, suojata istutuksia tai toimia turvallisina esteinä korkeiden rakennusten tai muiden potentiaalisesti vaarallisten alueiden ympärillä.

Verkkoaidat ovat monipuolinen, kustannustehokas ja kestävä valinta moniin eri suojauksen tarpeisiin. Niiden muotoilua ja materiaaleja voidaan mukauttaa laajasti, joten ne sopivat monenlaisiin ympäristöihin ja käyttötarkoituksiin.

Verkkoaita netistä Aitatalolta

Miten valitaan sopiva verkkoaita?

Verkkoaidan valintaan vaikuttavat useat eri tekijät, kuten käyttötarkoitus, ympäristö ja budjetti. Verkkoaidan tyypillinen väri on harmaa, vihreä tai musta. Tässä sinulle asioita, joita tulee ottaa huomioon verkkoaidan valinnassa.

Verkko-aitamateriaalin valinta

Teräs

Teräs on yleisimmin käytetty materiaali verkkoaidoissa. Se on kestävä, vahva ja pitkäikäinen. Teräsaidat voidaan myös galvanoida tai pinnoittaa korroosionestomateriaaleilla, kuten PVC:llä, lisäsuojaa varten.

Alumiini

Alumiinia käytetään usein korkeamman hintaluokan verkkoaidoissa. Se on kevyt, kestävä ja ei ruostu, mikä tekee siitä hyvän valinnan kosteisiin ympäristöihin.

Muovi/PVC

Muoviset tai PVC-verkkoaidat ovat kevyitä ja helppoja asentaa. Ne ovat säänkestäviä ja niitä on saatavilla monissa väreissä. Niitä käytetään yleisesti kotipihoilla tai eläinten aitauksissa.

Korkeuden ja tiheyden valinta

Aidan korkeuden valinta riippuu sen käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi kotipihalle riittää usein matalampi aita, joka estää lemmikkieläimiä karkaamasta, kun taas teollisuusalueilla tai julkisissa tiloissa voidaan vaatia korkeampaa aitaa turvallisuussyistä.

Verkkoaidan silmäkoon tai tiheyden valinta riippuu siitä, kuinka tiivistä suojaa tarvitset. Pieni silmäkoko estää pienempien eläinten tai esineiden läpäisyn, mutta se voi myös rajoittaa näkyvyyttä. Suurempi silmäkoko taas sallii paremman näkyvyyden, mutta ei tarjoa yhtä tiivistä suojaa.

Sopiva ratkaisu riippuukin yksilöllisistä tarpeista ja olosuhteista. Harkitse huolellisesti mitä odotat aidaltasi ja vertaile eri vaihtoehtoja ennen päätöksentekoa.

Kestävyys

Useimmat verkkoaidat valmistetaan teräksestä tai alumiinista, jotka ovat molemmat vahvoja ja kestäviä materiaaleja. Ne kestävät hyvin fyysisiä iskuja, mikä tekee niistä hyvin valinnan esimerkiksi teollisuusalueille tai urheilukentille.

Monet verkkoaidat on käsitelty korroosionkestävällä pinnoitteella, kuten sinkillä tai PVC:llä. Tämä suojaa aitaa ruostumiselta, joka voi puolestaan heikentää aidan rakennetta ajan myötä.

Verkkoaidan hinta

Verkkoaidan hinta voi vaihdella suuresti riippuen aitamateriaalista, korkeudesta, pituudesta, asennuskustannuksista ja mahdollisista lisäominaisuuksista, kuten porteista tai turvajärjestelmistä. Hintaan vaikuttaa lisäksi se teetkö asennuksen itse vai palkkaatko ammattilaisen tekemään.

Asennuskustannuksia voivat myös lisätä huomattavasti, jos aita-alue on epätasainen tai jos aitaelementti vaatii erityisiä perustuksia. Jos päätät palkata ammattilaisen asentamaan aidan, voit odottaa maksavasi sekä materiaalikustannukset että työvoimakustannukset.

Tarvitsetko erityisiä perustuksia aidalle tai haluat säästää omaa aikaasi? Pyydä tarjous ja saat aidan kotiin avaimet käteen periaatteella.

Verkkoaidan rakentaminen vaiheittain

Tässä kuusi vaihetta verkkoaidan rakentamiseen.

1. Aidan suunnittelu

Ennen kuin aloitat aidan rakentamisen, sinun tulee suunnitella sen ulkoasu ja määrittää tarvittavat materiaalit. Tämä sisältää aidan pituuden, korkeuden, porttien sijainnin ja muut yksityiskohdat. On tärkeää ottaa huomioon maaperän laatu ja kaltevuus, sekä minkä tyyppistä verkkoaitaa aiot käyttää.

2. Materiaalien hankinta

Seuraavaksi hanki tarvittavat materiaalit. Tämä sisältää itse verkkoaidan, tolpat, kiinnitystarvikkeet, mahdolliset portit sekä työkalut asennukseen.

3. Maan valmistelu

Seuraavaksi sinun tulee valmistella maa. Tämä sisältää merkintöjen tekemisen, reikien kaivamisen tolppia varten sekä reikien täyttämisen betonilla tolppien asennusta varten. Reikien syvyys ja leveys riippuvat tolppien koosta ja maaperän laadusta.

4. Tolppien asennus

Kun betoni on kuivunut, on vuorossa tolppien asennus. Ne tulisi asentaa niin, että ne ovat suorassa linjassa ja niiden välinen etäisyys on tasainen.

5. Verkkoaidan kiinnitys

Seuraavaksi kiinnitä verkkoaita tolppiin. Kiinnitä ensin toinen pää aidasta ensimmäiseen tolppaan ja vedä aita tiukaksi ennen kuin kiinnität sen seuraavaan tolppaan. Jatka tätä prosessia kunnes olet kiinnittänyt aidan koko matkalle.

6. Viimeistely

Viimeisenä vaiheena voit kiinnittää mahdolliset portit ja tarkistaa aidan. Tarkista, että aita on kiinnitetty tukevasti ja että se on suora.

Verkko aita, aitaverkko, panssariaita yhdessä verkko-aitaportin kanssa

Verkkoaita sopii lähes kaikkialle – ja näistä syistä se on myös hyvä!

Panssariverkkoaita on erinomainen vaihtoehto silloin, kun halutaan pitkäikäinen, kustannustehokas ja monenlaiseen maastoon sopiva verkkoaita. Panssaiverkkoaitaa käytetään paljon muun muassa teollisuuskiinteistöjen, parkkialueiden, varastohallien, kierrätysasemien, liikuntapaikkojen, voimalaitosten ja muuntamoiden suojaamisessa.

Alhaiset hankintakustannukset

Verkkoaidan perusmateriaalit, kuten teräs tai PVC, ovat yleensä edullisia. Materiaalia on lisäksi saatavilla suurissa määrissä, joten ne ovat kustannustehokkaita verrattuna muihin aidanrakennusmateriaaleihin.

Lisäksi niiden asennus on suhteellisen yksinkertainen, mikä voi alentaa työvoimakustannuksia.

Pitkäikäinen käyttö

Kuten aiemmin mainittiin, verkkoaidat ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Tämä tarkoittaa, että vaikka alkuinvestointi saattaa olla suurempi kuin joillakin muilla aitavaihtoehdoilla, verkkoaita on kustannustehokas pitkällä aikavälillä, koska sitä ei tarvitse korvata niin usein.

Aitaverkot ovat kestäviä ja vaativat vähän ylläpitoa, mikä tarkoittaa alhaisempia pitkän aikavälin kustannuksia. Ne kestävät sään aiheuttamia vaurioita, eivätkä yleensä vaadi säännöllistä korjausta tai maalausta.

Joustava materiaali

Verkkoaidan materiaalit ovat joustavia, minkä ansiosta ne voidaan mukauttaa monenlaisiin tarpeisiin ja ympäristöihin. Tämä tarkoittaa, että voit säästää rahaa valitsemalla ainoastaan tarvitsemasi korkeuden, pituuden ja tiheyden.

Verkkoaita on helppo laajentaa tai mukauttaa muuttuviin tarpeisiisi. Esimerkiksi, jos tarvitset lisää suojattua tilaa, voit lisätä yksinkertaisesti lisää aitaa. Verkkoaidan vahingoittuessa, se on myös helppo korjata. Useimmissa tapauksissa voit vain vaihtaa vaurioituneen osan uuteen, ilman että sinun tarvitsee korvata koko aitaa.

Aitatalolta verkkoaidat suoraan asennettuna

Aidan asennuksia kannattaa asennuttaa itse harkiten. Aidasta riippuen, perustuksien tulee olla mitoitettuna tarkasti. Muuten aitaa ei voida asentaa. Aitatalo myy, toteuttaa ja huoltaa yritysten ja yksityistalouksien aluesuojaukset kustannustehokkaasti.

Tutustu aitoihin toisella sivullamme

Tarvitsetko myös portituksen? Lue lisää portit-sivulla

Tarvitsetko ratkaisun heti? Ota yhteys myyntipalveluun

Samankaltaiset artikkelit