Koira-aitaus pihalle

Koira-aitaus pihalle – ota nämä asiat huomioon

Koira on monelle perheelle tärkeä osa arkea ja perhettä. Koiran kanssa vietetään aikaa niin sisätiloissa kuin ulkona, ja etenkin kesäaikaan koira kaipaa omaa tilaa, jossa se voi rauhassa nauttia ulkoilusta ja leikeistä. Koira-aitaus on yksi tapa tarjota lemmikille omaa tilaa ja lisätä sen turvallisuutta pihamaalla.

Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeitä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, kun harkitset kiinteän koira-aitauksen, eli koiratarhan, hankkimista.

Koira viihtyy erilaisissa ympäristöissä

Koira on lajina erittäin sopeutuvainen ja viihtyy monenlaisissa ympäristöissä. Jotkut rodut kaipaavat enemmän tilaa kuin toiset, ja kaikilla koirilla on erilaisia tarpeita.

Koira-aitauksen hankinnassa tärkeintä onkin miettiä oman koiran tarpeita ja ominaisuuksia. Millainen rotu sinulla on? Kuinka paljon koira liikkuu? Onko se energinen vai rauhallinen? Näitä asioita kannattaa miettiä, kun miettii koiratarhan kokoa ja materiaalia.

Vinkki: oletko kokeillut maakoukkua tai juoksulankaa koirasi kanssa, kun käyt kylässä tai retkellä? Näitä hyödyntämällä voit käyttää koiraasi mitä erilaisimmissa ympäristöissä: juuri siellä missä hän viihtyy!

Koirat pitävät vapaana liikkumisesta

Mitä otan huomioon kiinteän koira-aitauksen, eli koiratarhan hankinnassa?

Koiratarhan hankinnassa tärkeintä on valita oikea koko ja materiaali koiran tarpeiden mukaan. Koiran koko, aktiivisuustaso ja tarpeet vaikuttavat siihen, millainen aitaus olisi paras valinta. Tarkastellaan seuraavaksi eri tekijöitä, joita kannattaa ottaa huomioon eri asumismuotojen kannalta.

Koira-aitauksen koko

Koiratarhan koko kannattaa valita sen mukaan, minkä kokoisesta koirasta on kyse. Suurempi koira tarvitsee tietysti enemmän tilaa kuin pieni koira. Myös koiran aktiivisuustaso vaikuttaa siihen, kuinka suuri aitaus tarvitaan. Aktiivinen koira kaipaa enemmän tilaa kuin rauhallisempi kaveri. Yleisesti ottaen kannattaa valita mahdollisimman suuri aitaus, jotta koira voi liikkua vapaasti ja nauttia ulkoilusta.

Omakotitalon piha

Omakotitalon piha on usein tilavampi kuin esimerkiksi rivitalon piha. Tässä tapauksessa koiratarhan koko kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon tilaa piha tarjoaa. Jos piha on pieni, kannattaa harkita modulaarista koira-aitaa, joka voidaan asentaa tarpeen mukaan.

Tällainen aitaus voidaan laajentaa myöhemmin, kun tilaa on enemmän tarjolla. Jos taas pihalla on runsaasti tilaa, voi harkita suurempaa kiinteää koira-aitaa, joka mahdollistaa koiran vapaan liikkumisen ja leikkimisen.

Rivitalon piha

Rivitalon piha on yleensä hieman pienempi kuin omakotitalon piha, joten koiratarhan koko kannattaa valita tilan mukaan. Pienemmässä pihassa kannattaa harkita myös niin sanottua modulaarista koira-aitaa, joka voidaan asentaa tarpeen mukaan.

Modulaarinen aitaus on myös kätevä valinta, jos asut vuokralla ja haluat ottaa aitauksen mukaasi muuttaessasi uuteen kotiin. Kiinteä koira-aita voi olla hyvä valinta myös rivitalon pihalle, jos tilaa on enemmän tarjolla.

Koirapuisto tai koirametsä

Koirapuisto tai koirametsä on loistava paikka tarjota koiralle sosiaalista kanssakäymistä muiden koirien kanssa. Koirapuistoissa koirat voivat leikkiä ja juosta vapaasti, mikä on hyväksi niiden hyvinvoinnille.

Koirapuistoissa on kuitenkin myös riskinsä, sillä koirat voivat tapella keskenään tai saada tartuntoja toisiltaan. Tämä pitää ottaa huomioon esimerkiksi eri kokoisten koirien kohdalla. Siksi koiratarha tai kiinteä aitaus on turvallisempi vaihtoehto, jos haluaa tarjota koiralle vapaata ulkoilua, mutta haluaa samalla pitää sen turvassa.

Koirat leikkivät koirapuistossa

Maatilan piha

Maatilan pihassa koiralla on yleensä runsaasti tilaa liikkua, joten koiratarhan koko kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon koira liikkuu. Koiran tarpeiden mukaan voidaan valita suuri ja tilava kiinteä koira-aita tai edellä mainittu modulaarinen aitaus, joka voidaan laajentaa tarvittaessa pitämään koira paikoillaan.

Toisinaan maatilan pihassa ei ole välttämätöntä olla koiratarhaa, vaan pihalla voidaan hyödyntää myös juoksulankaa, joka pitää koiran oikeassa paikassa. Näin koiralla on mahdollisuus liikkua vapaammin.

Maatila on erinomainen ympäristö koiralle

Koira-aidan korkeus – valitse koiran mukaan

Koiran koko vaikuttaa siihen, kuinka korkea aitaus tulee olla. Yleisesti ottaen aitaus tulee olla vähintään koiran säkäkorkeuden korkuinen, jotta koira ei pääse hyppimään yli. Suuremmille koirille suositellaan korkeampaa aitaa, jotta ne eivät pääse kiipeämään yli tai kaivamaan maan alta.

Joillekin roduille, kuten bordercollieille ja muille ketterille roduille, riittää korkeus noin 1,2 metriä. Suuremmille roduille, kutensaksanpaimenkoirille, rottweilereille ja dobermanni-rodulle, suositellaan yleensä korkeampaa aitaa, jopa 1,8 metriä.

Valitse aitauksen korkeus koirasi koon mukaan

Koira-aitamateriaali ja sen tärkeimmät kriteerit

Koira-aidan materiaali tulee suunnitella koiran mittasuhteiden ja voiman mukaan. Seuraavaksi esittelemme muutamia vaihtoehtoja koiralle sopivan aidan materiaalivalintaan.

Kevyt koira-aitaverkko

Kevyt koira-aitaverkko on edullinen vaihtoehto, joka on helppo asentaa ja siirtää tarvittaessa. Verkkoa on saatavilla eri korkeuksina ja se soveltuu hyvin pienille koirille. Kevyt koira-aitaverkko ei kuitenkaan ole kovin kestävä vaihtoehto suurille tai kovakouraisille koirille.

Sopiiko panssariverkkoaita koiralle?

Panssariverkkoaita on kestävä, turvallinen ja hyvä vaihtoehto varsinkin suuremmille ja vahvoille koirille. Panssariverkkoaita on yleensä korkeampi kuin kevyt koira-aitaverkko, joten se sopii hyvin suurille roduille. Panssariverkko on valmistettu paksusta teräslangasta, joka kestää hyvin koiran purentaa. Panssariverkkoaita on kuitenkin kalliimpi vaihtoehto kuin kevyt koira-aitaverkko.

Vinkki! Panssariverkkoaidan asennuksessa voidaan hyödyntää ruuvipaalutusta. Lue artikkelimme ruuvipaalujen asentamisesta – se on uusinta tekniikkaa sujuvaan rakentamiseen!

Panssariverkkoaidan rakentamista koiralle Uutelan koirapuistossa

Elementtiaita – kestävämpi aitavalinta

Elementtiaita on vieläkin kestävämpi vaihtoehto kuin kevyt koira-aitaverkko tai panssariverkkoaita. Elementtiaidan valmistusmateriaalina käytetään yleensä betonia perustuksiin, kun se asennetaan maahan ja terästä itse aitaan, joten se kestää hyvin koiran purentaa ja kaivamista. Elementtiaita on myös korkeampi kuin kevyt koira-aitaverkko, joten se sopii hyvin suurille roduille. Elementtiaita on kuitenkin kalliimpi vaihtoehto kuin kevyt koira-aitaverkko tai panssariverkkoaita.

Elementtiaita koiralle

Koiraportti ja muu aitauksen kulku

Kuten kaikissa aitarakennelmissa, portti on yksi osa aitausta. Koiraportti on tärkeä osa koira-aitausta, sillä se mahdollistaa koiran kulun aitauksen sisään ja ulos. Koiraportti kannattaa valita sen mukaan, kuinka suuri koira on ja kuinka kovakourainen se on. Suurille ja kovakouraisille koirille suositellaan vahvaa koiraporttia, joka kestää hyvin koiran painoa ja voimaa.

Suunnittele aitauksessa myös turvallinen koiran kulku aitauksen sisään ja ulos.

Koira-aidan asentaminen

Koira-aidan asentamiseen tarvitaan yleensä ammattilaisen apua. Aitaus tulee asentaa tasaiselle ja kestävälle pohjalle, jotta se pysyy paikoillaan ja kestää koiran painoa ja voimaa. Aitauksen yläosaan kannattaa asentaa teräslankaa tai muita vahvistukskeinoja, jotka estävät koiraa kiipeämästä aidan yli tai kaivamasta sen alta.

Me Aitatalolla olemme toteuttaneet koira-aitoja mitä erilaisimppiin ympäristöihin. Erikoistumme erityisesti jykevimpiin koira-aitausratkaisuihin, kuten verkko- ja elementtiaitoihin, joista meillä on vuosien kokemus. Kysy lisää yhteydenottolomakkeella – se on maksutonta ja nopeaa!

Aitatalo asentaa aitausta Vantaalla

Koira-aitauksen hinta muodostuu monesta tekijästä

Koira-aidan hinta riippuu monista eri tekijöistä, kuten aitauksen koosta, materiaalista ja asennuksesta. Kevyt koira-aitaverkko on edullisempi vaihtoehto kuin panssariverkko tai elementtiaita. Aitauksen koko vaikuttaa myös hintaan, sillä suuremman aitauksen rakentaminen on kalliimpaa kuin pienemmän aitauksen.

Ammattilaisen käyttäminen toki koira-aidan asentamiseen lisää myös kustannuksia, mutta takaa ammattitaitoisen ja turvallisen asennuksen. Koira-aidan hankinta on kuitenkin investointi, joka voi säästää paljon aikaa ja huolta koiran karkaamisesta tai liikenneonnettomuudesta.

Aitatalon rakentama elementtiaita koiralle

Koira-aidat, koiraportit ja monet muut aita-ja portitusratkaisut Aitatalolta

Koira-aitojen hankkiminen voi olla haastavaa, mutta meiltä Aitatalolta löydät monia eri aitaus- ja porttiratkaisuja eri käyttötarkoituksiin. Aitatalon valikoimasta löytyy laaja valikoima erilaisia koira-aitoja, koiraportteja ja muita aitausjärjestelmiä, joilla voit turvata koirasi elämän ja vapaan liikkumisen.

Koiran aitauksen rakentaminen on merkittävä askel koiran omistajalle, joka haluaa tarjota lemmikilleen turvallisen ja rajoitetun ympäristön, jossa se voi vapaasti liikkua ja nauttia elämästä.

On tärkeää harkita huolella aitauksen koko, materiaalit ja asennus, jotta se täyttää tarvittavat turvallisuusvaatimukset. Kun olet löytänyt sopivan aitauksen, voit nauttia rauhallisesta mielenrauhasta tietäen, että koira on turvassa ja onnellinen aitauksessaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kartoitetaan sopiva aitaus juuri sinun koirallesi ja kotiisi sopivaksi!

Similar Posts